Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΤΑΙΣΕΝ!

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Τζάκι Ματάισεν στο sportvox.gr:
Για το πώς προέκυψε η πρόταση από τον Ελλάδα και τους λόγους που τη δέχτηκε:
«Ο νέος ιδιοκτήτης του συλλόγου μου ζήτησε να έρθω στον Φωστήρα και να βοηθήσω στη δημιουργία μία ομάδας με νεαρούς, ποιοτικούς και εξελίξιμους παίκτες. Θέλουμε να φτιάξουμε έναν σύλλογο που θα βασίζεται σε επαγγελματικό πρότυπα και θα δίνει την ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές να κάνουν καριέρα. Δέχτηκα με ενθουσιασμό την πρόταση».
Για τις εντυπώσεις του από τη Β΄ εθνική και τη δυναμική του Φωστήρα ως συλλόγου:
«Αναφορικά με τη δυναμική του Φωστήρα αρχίζω να τη μαθαίνω και να την καταλαβαίνω σιγά – σιγά. Όσο για τη Β΄ εθνική κατηγορία, παρακολούθησα ορισμένους αγώνες και μου έκανε μεγάλη εντύπωση η απουσία νεαρών ποδοσφαιριστών από τις ομάδες και η παρουσία αρκετών παικτών που είναι πάνω από τα 30. Επίσης, το στυλ που επικρατεί είναι το κάθετο ποδόσφαιρο, χωρίς πολλούς συνδυασμούς και ιδιαίτερη τεχνική. Στον Φωστήρα θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό. Δεν είναι εύκολο, χρειάζεται πολύ δουλειά, ενέργεια, χρόνο και διάθεση. Το καλό είναι ότι στον Φωστήρα δεν υπάρχει βιασύνη, η διοίκηση δεν θέλει αποτελέσματα εδώ και τώρα, αλλά επιθυμεί να φτιάξει ένα σύνολο με προοπτική, για αυτό είμαι και εγώ εδώ».
Η γνώμη του για το ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Παρακολούθησα αναμετρήσεις από τη Σούπερ Λίγκα και θα έλεγα ότι το επίπεδο είναι ικανοποιητικό. Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές με αρκετά καλή τεχνική κατάρτιση και ομάδες που προσπαθούν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο».
Για τη φιλοσοφία που θα ακολουθήσει ο Φωστήρας τη νέα σεζόν στη Β΄ εθνική:
«Στον Φωστήρα δεν υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος. Θέλουμε να συνεργαστούμε με νεαρούς ποδοσφαιριστές, μάλιστα σκοπεύουμε να πάρουμε 4-5 παίκτες γεννημένους το 2000 και μετά μέχρι τον Δεκέμβριο. Εγώ και οι συνεργάτες μου ψάχνουμε σε όλη την Ελλάδα για ταλέντα και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ευκαιρίες σε παιδιά που θα έχουν το ταλέντο και τη διάθεση να δουλέψουν μέσα στο πλάνο μας».
Για το αγωνιστικό στυλ που προτιμά:
«Θέλω ο Φωστήρας να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο με καλή κυκλοφορία της μπάλας και πολλά τρεξίματα. Δεν είμαι αφελής, γνωρίζω ότι στο ποδόσφαιρο μετράει πάνω από όλα το αποτέλεσμα, ωστόσο εδώ θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με ένα νέο, φρέσκο τρόπο».
Για την πρεμιέρα στην Κρήτη με την Επισκοπή:
«Δεν με απασχολεί κόντρα σε ποιον παίζουμε και που παίζουμε. Στον Φωστήρα θα ακολουθούμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού και μέσα από αυτό να παίρνουμε αποτελέσματα. Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας εδώ και καιρό και έχουμε δουλέψει αρκετά στον τρόπο που επιθυμούμε να εμφανιζόμαστε στο γήπεδο. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, είτε τα αποτελέσματα είναι θετικά ή αρνητικά. Έχουμε ένα πλάνο και το ακολουθούμε».
Για τη «χρυσή γενιά» του βελγικού ποδοσφαίρου:
«Υπήρξε μία περίοδος 10-12 ετών, κατά την οποία το Βέλγιο είχε χαθεί από το προσκήνιο. Ωστόσο, σε κάποια φάση καταλάβαμε ότι πρέπει να επενδύσουμε στα νέα παιδιά και να τους μάθουμε να παίζουν σωστό ποδόσφαιρο. Δηλαδή, να έχουν καλή τεχνική κατάρτιση και σωστή τακτική αντίληψη. Αυτό σε συνδυασμό με την τύχη να βγουν μαζικά τόσοι καλοί παίκτες, μας έφερε στο σημείο που είμαστε τώρα. Επαναλαμβάνω, και αυτό ισχύει και για όσα είπα για τον Φωστήρα, ότι μάθαμε στα νέα παιδιά από μικρή ηλικία να παίζουν σωστά το ποδόσφαιρο. Αυτό δεν γινόταν πριν και είναι ένας λόγος που βλέπουμε τώρα τους μεγάλους συλλόγους να παίρνουν νεαρούς Βέλγους ποδοσφαιριστές. Επίσης, θα έλεγα ότι τη δεκαετία του 1980 και του 1990 οι Βέλγοι ποδοσφαιριστές μάθαιναν ποδόσφαιρο σκοπιμότητας, ενώ η νέα γενιά ξέρει μπάλα από μικρή ηλικία»

SPORTVOX.GR

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της παρούσας ηλεκτρονικής σελίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς να αναγράφετε η πηγή! (fostiranews.blogspot.gr) (Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ