ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΦΩΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ FLNEWS ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΦΩΣΤΗΡΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ SITE ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

 Το 1976-77 ο Φωστήρας έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος ενώ αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Το 1976-77 η ομάδα του Ταύρου αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και μάλιστα χωρίς να πρωταγωνιστεί, αφού σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν στη μέση της βαθμολογίας και τελικά πήρε την 12η θέση ανάμεσα στις 20 ομάδες του ομίλου της.
Ο θεσμός του κυπέλλου ευνοεί τις εκπλήξεις, ο Φωστήρας διαθέτει το προσωνύμιο του «φονέα των γιγάντων» και αν συνδυαστούν αυτά τα δύο προκύπτει η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του θεσμού. Το 1976-77 η ομάδα του Ταύρου αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και μάλιστα χωρίς να πρωταγωνιστεί, αφού σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν στη μέση της βαθμολογίας και τελικά πήρε την 12η θέση ανάμεσα στις 20 ομάδες του ομίλου της.
Τότε το κύπελλο Ελλάδος ξεκινούσε σχεδόν στη μέση της χρονιάς και είχε μονές αναμετρήσεις μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης. Ο Φωστήρας την 1η Δεκεμβρίου 1976 βρήκε μπροστά του στον πρώτο γύρο τον Πανδραμαϊκό που πρωταγωνιστούσε στον βόρειο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας και κατάφερε να πάρει την πρόκριση μέσα στην Δράμα με ένα γκολ που σημείωσε ο Κότσαλος με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Καρρά.
Ο Φωστήρας για να φτάσει στα ημιτελικά απέκλεισε δύο ομάδες της Α' Εθνικής, τον ΟΦΗ στον δεύτερο γύρο με 2-1 και τον ΠΑΣ Γιάννινα στον τρίτο γύρο πάλι με σκορ 2-1 και ενώ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ.
Στον δεύτερο γύρο η κλήρωση έφερε αντίπαλο τον ΟΦΗ που αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική σε μια αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο του Ταύρου.Ο Κότσαλος με σουτ έκανε το 1-0 στο 8ο λεπτό, ο Νάτσης στο 50ο με ατομική ενέργεια έγραψε το 2-0 και ο ΟΦΗ απλά μείωσε με τον Παπαδόπουλο στο 54ο λεπτό.
Ο Φωστήρας βρήκε πάλι μπροστά του ομάδα της πρώτης κατηγορίας για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου και τώρα ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα που έπρεπε να διεκδικήσει την πρόκριση μέσα στον Ταύρο. Μπροστά σε 5.000 κόσμο πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου παρότι η ομάδα της Ηπείρου προηγήθηκε στο σκορ με κεφαλιά του Εσπινόζα έπειτα από σέντρα του Μπρεντάνου. Ο Μπάκης ισοφάρισε στο 36ο λεπτό με κοντινή προβολή έπειτα από απόκρουση του Λίσα σε σουτ του Βιβλιοδέτη. Στο 82ο λεπτό ο Κότσαλος με ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι τελείωσε όμορφα την φάση που δημιούργησε ο Νάτσης και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Φωστήρα.
Η κλήρωση αυτή τη φορά στάθηκε γενναιόδωρη για την ομάδα του Ταύρου και για τα προημιτελικά την έφερε αντιμέτωπη με την Αναγέννηση Επανομής που αγωνιζόταν στον βόρειο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας. Ο Φωστήρας βρέθηκε να χάνει νωρίς με 2-0 χάρη στα γκολ των Ντάλη (25’) και Χαλιαμπάλια (35’), αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψει στο ματς. Ο Μπάκης μείωσε στο 76ο λεπτό και ο Γεωργιάδης με γκολ στο 82ο έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση, όπου ο Καρράς στο 104ο λεπτό έδωσε την πρόκριση στον Φωστήρα.
Από τις 2 Μαρτίου 1977 που έγινε η αναμέτρηση με την Επανομή, μέχρι τις 8 Ιουνίου ο Φωστήρας ζούσε στους ρυθμούς της μεγάλης επιτυχίας και της συμμετοχής στον ημιτελικό. Η κλήρωση τον έφερε να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη.
Από τις 2 Μαρτίου 1977 που έγινε η αναμέτρηση με την Επανομή, μέχρι τις 8 Ιουνίου ο Φωστήρας ζούσε στους ρυθμούς της μεγάλης επιτυχίας και της συμμετοχής στον ημιτελικό. Η κλήρωση τον έφερε να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη, ενώ το άλλο ζευγάρι ήταν αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ο Ορφανός μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ και στο 42ο λεπτό έκανε το 2-0 για τον «δικέφαλο». Στο 57ο λεπτό ο Γκουερίνο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα της Θεσσαλονίκης σε χέρι του Τασόπουλου και στο 80ο ο ίδιος παίκτης έγραψε το τελικό 4-0, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε και δύο δοκάρια.

Σχόλια